Brillantmont - Arsim cilësor në brigjet e Liqenit të Gjenevës

  Shkolla ndërkombëtare Brillantmont shpall një bursë të veçantë 20% në tarifën e plotë për studentët e regjistruar rishtas në klasat 8 dhe 9 për vitin shkollor 2019/2020. Aplikantët duhet të jenë ndërmjet 13 dhe 15 vjeç, të motivuar dhe të përfshirë në mënyrë aktive në jetën shkollore.

Bursa është aktive për klientët e Integral, i cili është përfaqësuesi zyrtar i shkollës ndërkombëtare Brillantmont për Shqipërinë.  

Por pse të zgjidhni Brillantmont si vendin e duhur për edukimin e fëmijës tuaj? 

 Shkolla është e vetmja në Zvicër që drejtohet nga e njëjta familje për pesë breza. Ky fakt na bën të mendojmë për traditat, profesionalizmin dhe kujdesin për çdo të diplomuar. Si shfaqet kjo përvojë shumë vjeçare - njihuni me shkollën ndërkombëtare Brillantmont.

Shkolla u themelua në vitin 1882 dhe është një nga shkollat më të vjetra në Zvicër, duke qenë anëtare e Shoqatës Zvicerane të Shkollave Private dhe e akredituar nga Shoqata e Shkollave dhe Kolegjeve të New England dhe Këshilli Evropian i Shkollave Ndërkombëtare.  

Brillantmont është një shkollë ndërkombëtare, ku mësojnë nxënës nga mbi 40 vende të botës dhe ka një reputacion të shkëlqyer në mësimin e gjuhës dhe përgatitjen për regjistrimin në universitet.

Shkolla është e vendosur në qendër të Lausanne, në një park të mrekullueshëm në brigjet e Liqenit të Gjenevës. Kampusi përfshin shtatë ndërtesa dhe dy fusha sportive. 

Vendndodhja e shkëlqyeshme ofron akses të shpejtë në shumicën e dyqaneve, zyrave postare dhe bankave. Gjatë kohës së lirë, shkolla organizon ekskursione, duke i lejuar nxënësit të admirojnë peizazhet alpine dhe Liqenin e Gjenevës, si dhe ekskursione në vendndodhje historike dhe qytete të Zvicrës.

Në dimër, çdo e dielë i kushtohet skijimit në vendpushimet e famshme të skive zvicerane. Organizohen gjithashtu udhëtime në Paris, kështjellat e Loire, Londër, Venecia, Firence, Romë, Madrid, Mynih dhe qytete të tjera.

Brillantmont është një komunitet i vogël shkollor ku mbretëron një atmosferë familjare. Kurrikula është e strukturuar në përputhje me mundësitë dhe kërkesat e secilit student. Prindërit marrin raporte mujore për rezultatet e fëmijëve të tyre. Këto raporte gjithashtu mund të shihen në faqen e internetit të shkollës.

Përdorimi i teknologjive interaktive është i përhapur në shkollë. Studentët kanë kabinete të gjuhëve të huaja të pajisura me teknologji audio dhe video, dy laboratorë shkencorë, një dhomë kompjuteri, një bibliotekë dhe një laborator fotografish. Të diplomuarit pranohen në universitete të njohura si City University London, Bristol, Durham, Greenwich, Manchester, Nottingham, UCL, King's College London, Royal Holloway.


Programet akademike të ofruara

Programi britanik (klasa 9-13)  

Programi britanik përgatit studentët të aplikojnë në të gjitha universitetet në mbarë botën siç kërkohet nga programi i certifikatës së përgjithshme të arsimit të mesëm (IGCSE dhe A levels).  

Në klasën e 9, programi është i detyrueshëm dhe përfshin: anglisht, frëngjisht, matematikë, histori, arte të bukura, art, një gjuhë tjetër të huaj.  

Në klasën e 10 dhe 11, studentët përgatiten për provimet e IGCSE dhe duhet të zgjedhin të paktën 6 nga lëndët e mëposhtme: Anglisht / Letërsi, Frëngjisht, Matematikë, Histori, Ekonomi, Biologji, Kimi, Fizikë, Ekologji, Art, Gjermani, Italisht, Spanjisht.

Pas përfundimit të suksesshëm, studentët kalojnë në klasën e 12 dhe përgatiten për provimet AS dhe në klasën e 13 për provimet A2. Kombinimi i AS dhe A2 i jep kualifikimet A-levels.  

Të paktën 12 lëndë duhet të përzgjidhen në 12 vjet: Letërsi Angleze, Frëngjisht, Matematikë, Histori, Ekonomi, Biznes, Biologji, Kimi, Fizikë, Ekologji, Art, Fotografi, Gjermanisht, Italisht, Spanjisht.


Programi Amerikan (klasat 8-12)  

Programi amerikan përgatit studentët të aplikojnë në të gjitha universitetet e SH.B.A.-së: programi i shkollës së mesme të klasës 9-të deri në 12-të, duke përfshirë klasën e 13-të dhe advanced placement . Mësohet në anglisht.  

Në klasën e 8-të programi është i detyrueshëm dhe përfshin: anglisht, frëngjisht, matematikë, histori, arte të bukura, art, një gjuhë tjetër të huaj.

Të paktën 5 nga lëndët e mëposhtme kërkohen për klasat 9 deri 12: Letërsi angleze, amerikane / britanike, frënge, algjebër, gjeometri, matematikë e lartë, histori botërore / evropiane, ekonomi, gjeografi, biologji, kimi, fizikë, etj. arte, gjermane, italiane, spanjolle, biznesi.

Regjistrohuni këtu

Ju mund të përfitoni nga bursa speciale 20% në tarifën e plotë për studentët e regjistruar rishtas në klasat 8 dhe 9 .


Pushimet në kampet e verës në Brillantmont

Shkolla verore është e njohur për arritjen e një ekuilibri të mirë midis të mësuarit dhe argëtimit. Nëse po mendoni idenë për të filluar një shkollë me konvikt për fëmijën tuaj dhe dëshironi që fëmija të provoj ndjesinë e të jetuarit larg familjes, kampi veror Brillantmont është mundësia e duhur.

Nëse nuk jeni të bindur që Brillantmont është vendi i duhur për pushime verore - mësoni për tre arsyet që ky kamp vere rekomandohet:  

Kampi i verës është i organizuar në grupe të vogla dhe mund të quhet një grup i madhësisë së familjes. Fakti që pak nxënës janë pranuar në shkollë lejon që ekipi të njohë nxënësit individualisht. Studentët e rinj kanë mundësinë e shkëlqyeshme që përvojën e parë larg nga shtëpia ta përjetojnë në një atmosferë familjare të qetë dhe të sigurt. Brillantmont përcakton kuota për pranimin e studentëve nga kombësi të ndryshme nga e gjithë bota, duke pasuruar përvojen e tyre.

Si kalon një ditë në Brillantmont

Në mëngjes, studentët mësojnë anglisht ose frëngjisht. Për shkak të numrit të vogël të nxënësve në klasë, ata përparojnë me shpejtësi, duke kapërcyer boshllëqet e njohurive të tyre. Pjesa e parë e kursit përqendrohet në gramatikë dhe e dyta përqendrohet më shumë në aktivitetet e komunikimit.  

Pasdite, studentët praktikojnë sporte të ndryshme çdo ditë, shpesh duke përfituar nga ambjentet e shkëlqyera sportive në shkollë, të cilat përfshijnë palestren e madhe të shkollës. Fëmijët gjithashtu kanë mundësinë që të mblidhen rreth liqenit, të praktikojnë kanotazh, të argëtohen me rrëshqitje në uje dhe sporte të tjera ujore.  

Pas sportit në shumicën e ditëve, nëse moti është i bukur, të gjithë shkojnë në pishinën e mahnitshme në natyrë pranë Liqenit të Gjenevës. Ekziston një park argëtues i madh në dispozicion për studentët, dhe ata gjithashtu mund të praktikojnë zhytje, mund të luajnë basketboll, volejboll plazhi, futboll ose thjesht të kalojne kohë me miqtë e tyre të rinj. Ndonjëherë shkolla organizon turne ping-pongu që janë shumë të njohur për studentët.

Tim, koordinatori i sportit të programit, thotë se sporti i tij i preferuar i mësimdhënies pasdite është trampolining.  

"Ashtë një sport që nuk e njohin të gjithë studentët tanë, por që rezulton të jetë me të vërtetë argëtuese për të gjithë," thotë ai. - Ata mësojnë shpejt. Ndonjëherë fëmijët që nuk janë tifoz të sporteve në ekip rezultojnë të jenë shumë të mirë në trampolinë. Ne bëjmë ushtrime të ndryshme për t'i ndihmuar ata të përmirësojnë performancën e tyre dhe të jenë në gjendje të kryejnë kërcime dhe hedhje më komplekse ".  Nëse një shkollë e mesme cilësore në Zvicër është ideja juaj për të ardhmen e fëmijës tuaj - konsulentët e Integral janë të gatshëm t'u përgjigjen të gjitha pyetjeve tuaja në lidhje me procesin e aplikimit dhe tarifat.