Avantazhet e kurseve online në një mjedis ndërkombëtar | Integral

Avantazhet e kurseve online në një mjedis ndërkombëtar!

03.04.2020

Duke qenë të vetëdijshëm për gjithcka që po ndodh rreth nesh në këtë periudhë dhe vecanërisht tani që po kalojmë pjesën më të madhe të kohës në internet, duke vazhduar aktivitetin tonë, ne e kuptojmë se sa e rëndësishme është të përshtatemi me sistemin arsimor. Ne po investojmë në të ardhmen e fëmijëve dhe ne jemi me ju për të siguruar që procesi i mësimit mund të kryhet në një mënyre cilësore, dinamike, të strukturuar dhe në të njëjtën kohë, relaksuese.

Cfarë janë kurset online?

Kurset online po bëhen gjithnjë e më të famshme dhe frekuentimi i tyre nga femijet, studentët dhe të rriturit është gjithnjë e në rritje. Ndërsa mund ta gjeni këtë befasuese, për shkak të përparimeve në teknologji dhe teknikave të reja të të mësuarit, profesionistët e arsimit janë gjetja se mësimi elektronik siguron një mënyrë të shkëlqyeshme për tu specializuar në fusha të ndryshme, por edhe për tu bërë multilingualë. Pse jo?!

Kurset online ofrojnë një qasje të tashmes me të shkuarën për të mësuar një gjuhë të huaj. Pervetësimi i një gjuhe të re nuk është aq i thjeshtë sa të mësosh një fjalor të ri. Në fakt, do kërkojë një periudhë të gjatë studimi, durimi dhe kohe. Lajmi i mirë është se shumë kurse online ofrojnë një larmi planesh mësimore me mjete multimediale për të adresuar leximin, shkrimin, dëgjimin dhe të folurin e një gjuhe të re. Në këtë mjedis, një mësues është ende i pranishëm për të nxitur rritjen dhe kuptimin e gjuhës që mësohet, por një numër mjetesh dhe burimesh të tjera do t’i ndihmojnë studentët të mësojnë dhe të rriten.

Së bashku me partnerët internacional, Integral ka vendosur të sjellë në shtëpitë tuaja atmosferën e një kampi apo kursi gjuhe, duke përfituar nga avantazhet e tij dhe duke qenë të mbrojtur në të njëjtën kohë. Kështu, konsulentët e Integral dhe profesorët e universiteteve nga Anglia, Kanadaja dhe shumë vendeve të tjera, do t’ju mirëpresin me kurset më të fundit online në anglisht dhe gjuhe te tjera.

Kurset zhvillohen në kohë reale, në mënyre individuale ose në grupe me disa pjesëmarrës, në varësi të llojit të kursit të zgjedhur. Të gjithë mësuesit janë vendas (në varësi të gjuhës së huaj të perzgjedhur), kështu që ju keni mundësinë për të praktikuar gjuhën në nivelin më të lartë, dhe për më tepër, mundësinë për të studiuar në një mjedis multikulturor dhe të specializoheni në fusha të ndryshme. Për tu njohur më mirë me kampet e verës dhe kurset e gjuhës jashtë vendit kliko ketu.

-Cilat janë avantazhet e kurseve online?

  1. Krijimi i një programi fleksibël

Kjo është shumë e rëndësishme, sidomos për gjeneratat e reja, pasi fëmijët mund të mësojnë se cfarë do të thotë menaxhimi i mirë i kohës që sigurisht do tju duhet edhe më shumë në të ardhmen. Gjithashtu mundësia e krijimit të një programi fleksibël vjen në ndihmë të prindërve që mund të koordinojnë punën e tyre nga programi i shtëpisë me atë të kurseve online të fëmijës, kur është e përshtatshme. Fëmijët mund të marrin leksionet e tyre në mengjes, drekë, orët e vona të pasdites, në mbrëmje madje mund të zgjedhin të marrin mësimet e tyre edhe gjatë fundjavave.

  1. Komoditet

Të gjitha leksionet dhe materialet sigurohen përmes platformave online, kështu që ju lehtë mund t’i përdorni ato nga komoditeti i shtëpisë. Gjithashtu me ndihmën e platformave në internet do të zhvillohen bashkëveprime me mësuesit dhe grupin e pjesëmarrësve të tjerë ndërkombetarë.

  1. Certifikatat vlerësohen nga universitetet dhe punëdhënësit

Pavarësisht nga universiteti apo internshipi në të cilën dëshironi të aplikoni, një kurs në internet gjithmonë do të duket i mirë në CV-në tuaj. Ato ndihmojnë në përshkrimin e një imazhi që tregon fleksibilitet, përshtatshmëri dhe predispozicion për dixhitalizimin. Nëse merrni një certifikate online nga një universitet prestigjoz, sigurisht që do të keni një avantazh ndaj një kandidati me CV ose një diplomë tradicionale.

  1. Mësoni me ritmin tuaj

Disa janë shumë të prirur në mesimin e gjuhëve të reja , por disa të tjerë jo. Atyre u duhet më shumë kohë dhe kjo është mëse normal. Në dallim nga mësimi tipik në klasë, të mësuarit e një gjuhe online u jep studentëve një shans të punojnë me ritmin e tyre. Gjithashtu, të mësuarit e një gjuhe online zhvillohen individualisht, kështu që studentët nuk duhet të shqetësohen për tu ndier keq sepse nuk po shqiptojnë ndonjë fjalë sic duhet apo nuk po përvetvsojnv terma të tjerë aq shpejt sa studenti tjetër.

Kur të filloni të kërkoni për kurse dhe programe interesante në internet, do të vini re etiketën Self-Paced në shumicën e tyre. Në thelb, të mësuarit zhvillohet me ritmin e secilit, që do të thotë se studentët mund të fillojnë të realizojnë qëllimet e tyre në cdo kohë, dhe mësuesi mund të organizojë një program mësimi që plotëson nevojat e tyre individuale. Ky lloj sistemi nuk kërkon domosdoshmërisht seanca live; ju mund të përdorni materialet në cdo kohë të ditës.

  1. Sa i përket kostove – ato zvogëlohen.

Kurset online përfshijnë një kosto të reduktuar në krahasim me ato të zhvilluara në kampe të caktuara jashtë vendit. Ju nuk do të kurseni vetëm kohën tuaj por edhe paratë. Kurse përgatitore për pranime në universitete si Cambridge dhe Oxbridge tani do të jenë më të prekshme se kurrë. Nuk do t’ju duhet të ngeleni në trafik, të vraponi për të kapur orën tuaj mësimore apo për të shpenzuar në libra voluminozë madje mjafton një klikim dhe do të mund të “vizitoni” disa vende njëkohësisht.

-Pse është e rëndësishme të provoni kurset online gjatë kësaj periudhe?

Eshtë e rëndësishme që arsimi të mbetet përparësi dhe të vazhdojë, pavarësisht nga rrethanat e jashtme. Edhe pse kjo periudhë nënkupton marrjen e një pushimi nga shumë prej aktiviteteve tona të përditshme, ajo gjithashtu na jep mundësinë për të përfituar nga koha e kaluar në shtëpi. Jeni nxënës apo student dhe doni të përmirësoni notat tuaja? Jeni prind dhe doni tu mundësoni kohë produktive fëmijes tuaj brenda katër mureve? Edhe më mire akoma, ndërkohe që fëmija juaj po bën kursin online në dhomën e tij, ju gjithashtu mund të përmirësoni aftësitë tuaja në një gjuhë të huaj.

Konsulentët e Integral janë këtu për tju dhënë përgjigje cdo pyetje që mund të keni dhe për tju ofruar nje gamë të gjerë mundësish për kurse online si kurse gjuhe, kurse përgatitore për universitet apo dhe përmirsim të lëndëve të caktuara akademike. Qëndroni të sigurtë dhe mos hezitoni të na kontaktoni!

☎️ +355694040415

Jemi të disponueshëm në celular, Whatsapp dhe Viber 

Rezervoni konsulencen tuaj ketu !